De ce sunt parabenii periculoși pentru sănătatea noastră?

De ce sunt parabenii periculoși pentru sănătatea noastră?

Parabenii sunt un tip de conservanți folosiți în industria cosmetica și alimentara, au rol de conservant al produselor, deși au rol bactericid și fungicid, au și un rol dăunător asupra sănătății noastre. Pe multe etichete îl vedeți sub forma de E218, E216, E214, E209.
Parabenii mimează estrogenul din corp și cauzează creșterea acestuia, iar de aici și pana la dereglări hormonale nu e decât un pas.
Unii specialiști nu știu cât ar favoriza apariția cancerului mamar la femei și cel testicular la bărbați din cauza dereglărilor hormonale pe care le poate produce în corpul nostru. Concentrații mari de 5 parabeni au fost găsite în țesuturi maligne la san.
Parabenii mai pot cauza dermatita de contact și reacții alergice. Anumite studii au demonstrat ca aplicat pe piele ar produce îmbătrânirea prematură a celulelor, de aici rezultând ca ar contracara efectul cremelor hidratante.
Exista și un studiu care a demonstrat ca metilparabenii sporesc sensibilitatea pielii expusa la soare.
Cu toate ca instituțiile de reglementare spun ca nivelul de parabeni din produsele comercializate în Uniunea Europeană nu ne afectează sănătatea, un număr tot mai mare de producători, dar și de consumatori cauta alternative naturale pentru conservarea produselor cosmetice și alimentare.
Cosmeticele naturale folosesc în general extracte din uleiuri esențiale naturale, propolis, vitamina c, vitamina E, care previn înmulțirea bacteriilor și care prelungesc termenul de valabilitate al produselor.
Pentru a cumpăra un produs natural, trebuie sa cititi eticheta și sa alegeți produsele care au un număr cât mai mic de chimicale.
Costul este un factor la alegerea unui produs, produsele care conțin parabeni sunt în continuare foarte căutate, comparativ cu alte produse, care, deși au ingrediente integral naturale, sunt mult mai costisitoare.
Ca măsură de precautie, evitati folosirea produselor cu parabeni sau conservanți periculoși care se aplica în zona bustului, în special axilei, pentru a contracara avertizările privind cancerul mamar. Totodată, pe perioada sarcinii, este bine sa evitati folosirea oricărui produs care conține parabeni sau alte substanțe.

TakeBio te premiază pentru ambalaje
Cateva idei pentru o viata mai sustenabila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închideți Coșul meu
Închideți
Închideți
Categorii
Deschide chat
1
💬 Ai intrebari?
Hello 👋
Aveti intrebari?